Overslaan en naar de inhoud gaan
Locatie
Merksplas
Vervaldatum

Leefgroepbegeleider

Voor het initiatief Veilig Verblijf Miks in Merksplas

Miks is een project binnen het agentschap Opgroeien voor veilig verblijf. We begeleiden jongens tussen 14 en 25 jaar die omwille van een verontrustende (opvoedings)situatie onder toezicht van de jeugdrechtbank tijdelijk geplaatst worden. Het betreft jongeren die opgroeien in zeer moeilijke omstandigheden, emotioneel gekwetst zijn en door hun gedrag zichzelf en/of anderen in gevaar kunnen brengen,... . Denk hierbij aan angst, een onveilige hechting en/of verlaagd functioneringsniveau. Kortom een complexe doelgroep met specifieke ondersteuningsnoden.

Samen met een multidisciplinaire team zoek je naar de meest aangepaste begeleidingshouding die aansluit bij de onderliggende noden. Er wordt een nauwe samenwerking met ouders en jeugdrechtbank aangaan met als doel de tijdelijke nood aan veiligheid en geslotenheid te kunnen opheffen.

Je begeleidt en behandelt de jongeren binnen een positief en warm leefklimaat. Er wordt continu afgewogen hoeveel autonomie/zelfbepaling iemand aankan en welke mate van begrenzing zich opdringt. Het zijn tijdelijke en doelgerichte opnames van minstens 9 maanden.

Als begeleider lever je een bijdrage over het verloop en de evolutie van het gedrag van de jongere in functie van verslaggeving aan de jeugdrechtbank. Je hebt een onvoorwaardelijke acceptatie en een geloof in de krachten van de jongeren. Ben je gedreven om rust en veiligheid te bieden, haal jij jouw deadlines en schrik je niet terug van een uitdaging?

Dan ben jij de collega die we zoeken.

Wat heb jij:

 • Een sociaal agogisch diploma
 • professionele en/of andere ervaring met onze doelgroep

Wat je mag verwachten

 • Een boeiende en uitdagende job in een stimulerende werkomgeving met kansen tot ontwikkeling
 • Een collegiaal werkklimaat waarin inzet, initiatief en opnemen van verantwoordelijkheid ten volle worden gewaardeerd
 • Een overeen te komen jobtime tussen 50 en 100%
 • Een wisselend uurrooster met inbegrip van avond-, inslapend nacht- en weekendwerk
 • Een aantrekkelijke verlofregeling met de sectorale eindeloopbaan- en anciënniteitsvoordelen
 • We hebben een uitgebreid vormings-, trainings- en opleidingsaanbod
 • Mogelijkheid tot externe vorming i.f.v. de doelgroep
 • Tal van voordelen via vzw Emmaüs, o.a. gratis hospitalisatieverzekering, bijkomende verlof- en anciënniteitsdagen en aankoopvoordelen via benefits@work
 • Fietsvergoeding van €0,35/km

Verloning:

 • Bruto jaarloon dat zich situeert tussen 41.900 en 76.000 euro (incl. vakantiegeld en eindejaarspremie) voor een voltijdse tewerkstelling.

Meer weten en solliciteren?

Voor bijkomende informatie kan je terecht bij Tinne Lenaerts, stafmedewerker pedagogische dienst, tel. 014 63 62 43.

Solliciteer vóór 30 november 2023 via klavier.selecties [at] emmaus.be . Vermeld bovenaan je sollicitatiebrief de volgende vacaturereferentie: “Leefgroepbegeleider Veilig Verblijf”.