Overslaan en naar de inhoud gaan

Ateljeeke

Afhankelijk van je zorgvraag en interesses stelt ’t Ateljeeke een activiteitenprogramma samen. De meeste activiteiten bestaan uit een aantal afzonderlijke, eenvoudige deeltaken, zodat iedereen iets naar zijn gading vindt in de verschillende ateliers.

Via individuele werkschema’s in functie van de zorgvraag,  krijg je een keuze uit het ruime aanbod. Regelmatig sturen we het aanbod bij, want smaken en voorkeuren kunnen al eens wijzigen.

Welke activiteiten kan je in 't Ateljeeke doen?

Belevingsgerichte activiteiten
Het accent ligt hier op de ‘beleving’ en ‘zich goed voelen’. Korte, soms individuele belevingsmomenten waar aandacht is voor kijken, luisteren, voelen en proeven: snoezelen, muziekbeleving, rolstoeldansen, Sherborne, wandelen, aanwezig zijn bij kookactiviteiten….  

Arbeidsgerichte activiteiten
Het semi-industrieel werk of werken in de wasserij zijn de ‘arbeidsgerichte’ activiteiten in ‘t Ateljeeke.  Niet het resultaat op zich telt hier, wel de mate waarin je kan meewerken. En plezier beleven aan de job is het allerbelangrijkste! Houtbewerking, semi-industrieel werk voor externe bedrijven, het kaarsenatelier, de ‘koekenbak’ en het weefatelier behoren tot dit aanbod.

Vormingsactiviteiten
Tijdens aangepaste vormingssessies maken de deelnemers kennis met diverse onderwerpen die aansluiten bij hun interesses en hun leefwereld. Thema’s zoals bvb. ‘de seizoenen’ of  ‘andere culturen’, komen hier aan bod.

Beschermd werken
Ook op het domein zelf is een aantal bewoners en deelnemers aan het werk. Samen met de jobcoach zoeken ze naar een zinvol aanbod in Klavier: een job op de technische dienst, een verkoopronde van boerderijproducten of andere taken die bij de normale werkzaamheden van Klavier horen.