Overslaan en naar de inhoud gaan

Gespecialiseerde opvang en begeleiding

Voor een complexe zorgvraag

Wanneer een verstandelijke handicap gepaard gaat met ernstige psychische stoornissen en gedragsproblemen is een gespecialiseerde opvang en begeleiding nodig. Het samengaan met een verstandelijke beperking maakt dat de zorgvraag complex wordt.

In Klavier bieden we deze mensen een aangepast leefklimaat en extra ondersteuning aan. Het accepteren van de bewoner met zijn probleemgedrag, aangevuld met voldoende ondersteuning en houvast, biedt ruimte om een goed leven uit te bouwen en een thuis te vinden.
Het zoeken naar individueel aangepaste en flexibele benaderingen is hierbij essentieel.

Ernstige en diep verstandelijke beperking

Op het domein in Merksplas vind je enkele leefgroepen voor mensen met een ernstige of diep verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen. Deze doelgroep vind je onder andere in Dennenhof 3, Beukenhof 1 en 2, Molendreef 2 en Villa 1 en 4.

Matig en licht verstandelijke beperking of ASS

Personen met een matig of licht verstandelijke beperking en bijkomende gedrags- of psychische problemen kunnen op het domein terecht in Splingard, Wilgenhof 4, Pastorij of Klimop 1 en 2.

Daarnaast vind je in Malle en Zoersel de gespecialiseerde groepen Amanis en Handelslei.  Daar werken we niet met het klassieke leefgroepsysteem. De woonsituatie wordt aangepast aan de individuele noden. Flexibele formules van groepswonen, individuele aanleunstudio’s en individuele kameropvang zijn mogelijk zodat we naast elkaar zowel een open, halfopen als gesloten opvang kunnen aanbieden, naargelang de vraagstelling bij de bewoner.