Overslaan en naar de inhoud gaan

Begeleid werken

Zowel voor mensen die thuis wonen als mensen die in Klavier wonen, bieden we begeleid werk aan. Jobcoaches zoeken samen met de begeleid werker naar een geschikte job binnen de maatschappij. Bij deze zoektocht houden we rekening met ieders individuele interesses, vaardigheden en draagkracht. Eens een werkpost gevonden is, maakt de betrokken jobcoach samen met de werkpost en de begeleid werker de nodige afspraken. De jobcoach is zowel voor de begeleid werker als de werkgever een ondersteuning. Gaandeweg zal de begeleid werker zijn werk zelfstandig(er) uitvoeren en zijn plaats vinden op zijn werkpost. Toch blijft de jobcoach dit in meer of mindere mate opvolgen en ondersteunen.

begeleid werk

Op maat

De aard van het werk wordt afgestemd op de individuele vraag van iedere begeleid werker. Waar sommigen van hen een werkpost zoeken voor de hele werkweek, willen en/of kunnen anderen slechts enkele uren van de week aan de slag. Het is ook mogelijk dat iemand bijvoorbeeld op dinsdag bij een andere werkgever aan de slag is dan op donderdag.

Vrijwillig

Begeleid werk is vrijwilligerswerk. De begeleid werker krijgt hiervoor dan ook geen vergoeding, maar kan zo wel op een zinvolle manier aan de slag. De meeste begeleid werkers zijn ook erg gemotiveerd om een ‘gewone’ job te hebben en tussen andere mensen te komen.