Overslaan en naar de inhoud gaan

Wonen

Alle soorten en vormen

In Klavier vind je alle soorten en formules van (samen)wonen.

Groepsformules

In de meeste gevallen wonen de mensen in leefgroepen waar we zoveel mogelijk een gewone gezinssituatie benaderen. Vertrekkend vanuit de zorgvraag van de individuele bewoner stellen we homogene groepen samen. Een team van begeleiders staat in voor de dagelijkse zorg en opvang in de leefgroep. De leefgroep wil een thuis zijn. Een huiselijk leven, met bijzondere aandacht voor een individuele benadering van elke bewoner.

Wonen in een leefgroep betekent dat er naast de elementaire verzorging voldoende ruimte is voor huishoudelijke activiteiten en vrije tijd. In een leefgroep volgt iedereen het ritme van de dag, rekening houdend met zijn of haar tempo en mogelijkheden: opstaan, lichaamsverzorging, eten, ontspanning en vrije tijd. Net zoals thuis. Met ondersteuning en hulpmiddelen waar nodig.

Individuele formules

Voor mensen die graag zelfstandiger en individueel wonen zijn er verschillende studioformules, met aangepaste ondersteuning. Dat kan op een appartement in een dorpscentrum, maar ook in een aanleunformule voor de mensen die iets meer toezicht nodig hebben. Voor mensen met zeer ernstige gedragsproblemen zijn er aangepaste studio's.