dvc 't Zwart Goor wordt Klavier

Je leest het goed: dvc ’t Zwart Goor krijgt een nieuwe naam!
Vanaf 1 juli 2020 gaat onze organisatie door het leven als Klavier. Bij die nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. Hoe dat eruitziet, vind je hierboven.

Waarom een nieuwe naam?

De voorbije jaren zijn we sterk gegroeid en uitgebreid. Terwijl vroeger de nadruk lag op ons domein in Merksplas, hebben we tegenwoordig heel wat leefgroepen en diensten die minder te maken hebben met onze werking op het “Zwart Goor”. Zo zijn we ook actief in Malle, Zoersel, Hoogstraten en Turnhout. Om dat evenwicht te herstellen, kozen we voor een nieuwe, overkoepelende naam: Klavier.

Waarom Klavier?

De nieuwe naam moest voldoen aan enkele voorwaarden. Hij moet verwijzen naar een geheel van dienstverleningsvormen op verschillende locaties en naar de flexibiliteit in de ondersteuning die cliënten van ons verwachten. Daarnaast zochten we een eenvoudige en korte naam die goed in de oren klinkt. Gemakkelijk uit te spreken, fris en direct herkenbaar.

Zit er ook een betekenis achter?

Absoluut, meerdere zelfs. Klavier verwijst naar de toetsen van een piano. De witte en de zwarte, maar ook de toetsen van het lage tot het hoge register. Elke toets heeft zijn eigen toon en kan op zijn manier bijdragen aan allerlei soorten muziek, van een eenvoudig kinderliedje tot een uitgebreide symfonie. Ook de cliënten, medewerkers en voorzieningen van Klavier hebben een eigen persoonlijkheid en mogelijkheden.

Klavier verwijst ook naar het toetsenbord van een computer, dat bestaat uit verschillende soorten toetsen. Letters en cijfers, maar ook leestekens die helpen om structuur te brengen. Als verschillende toetsen samenwerken, krijgen ze meer gedaan. Ook in Klavier zijn alle verschillende onderdelen onmisbaar om voor elke cliënt een persoonlijk verhaal te schrijven.

Bij het horen van de naam Klavier denken sommigen ook aan een klavertje vier. Dat kom je niet vaak tegen en er wordt wel eens gezegd dat het een geluksbrenger is. We mogen niet vergeten dat het geluk vaak in kleine dingen zit. Een luisterend oor, een helpende hand, een klein gebaar. Ook een organisatie als de onze kom je niet vaak tegen. Een plek waar iedereen welkom is, ook als je vraag niet zo eenvoudig is.

Wat verandert er voor mij?

Geen paniek: we blijven dezelfde ondersteuning bieden, we blijven actief op dezelfde locaties en onze deur staat altijd open.

Wat verandert er wel? Behalve onze naam en het logo zijn er enkele praktische zaken die een nieuw jasje krijgen:

  • In onze e-mailadressen wordt “zwartgoor” vervangen door “klavier”.
  • www.zwartgoor.be wordt www.klavieremmaus.be .
  • Briefpapier en drukwerk: onze brieven en facturen ontvang je voortaan in een envelop met het nieuwe logo erop.
  • Het naambord vlakbij het administratiegebouw wordt vervangen en ook de andere locaties krijgen een nieuw naambordje.

Heb je nog een vraag of is er iets niet duidelijk? Geef gerust een seintje via tel. 014 63 62 11, zwartgoor [at] emmaus.be  of vanaf 1 juli via klavier [at] emmaus.be .